Tomatbröd

3 st bröd

(null)
3 dl grötrester (jag använde Rågflingegröt)
5 dl vatten
1 påse torrjäst 
5 msk tomatpuré 
1 msk pizzakrydda 
2 msk rapsolja
2 tsk socker 
2 tsk salt 
Ca 17 dl vetemjöl special 

Värm vattnet till 37 grader och häll det i degbunken. 
Blanda ner gröt, tomatpuré, pizzakrydda, olja, socker och torrjäst. 
Häll i mjölet under omrörning och ha till sist i saltet. 
Blanda tills degen släpper bunkens kanter. 
Låt degen jäsa 30 min. 
Häll degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. 
Baka ut varje del till ett runt bröd och lägg på bakplåtspapper på plåten. 
Låt jäsa 20 minuter. 
Grädda bröden i 190 grader ca 30 minuter. 

(null)

(null)