Indisk kikärtsgryta med kokosgrädde

(null)

(null)

(null)

25 portioner

2,5 kg kokta kikärtor
3 dl hackad gul lök
4 st vitlöksklyftor 
5 dl strimlad grön paprika
60 gr färskriven ingefära
1 msk hel kummin 
1 liter grönsaksbuljong 
1 kg krossade tomater
2 tsk malen koriander
1 tsk sambal oelek 
1 dl pressad citron 
75 gr olja 
500 gr kokosgrädde
Ca 4 msk maizena 
Salt efter smak

Gör så här:
1. Fräs lök, pressad vitlök, paprika och kummin i oljan i en stor kastrull. 
2. Rör ner kikärtor, buljong, krossade tomater, koriander, sambal oelek och pressad citron i grytan. Koka upp och låt koka ca 2 min. 
3. Häll ner kokosgrädden och låt allt bli varmt. 
4. Red av grytan med maizena. 
5. Smaka av med salt. 
6. Servera gärna till couscous och grönsaker. 
7. Smaklig måltid! 



#kikärtor