Pusselbitar med havregryn och chiafrön


5 dl vatten (37 grader)
3 dl havregrynsgröt
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 msk chiafrön
15-16 dl vetemjöl special
2 tsk salt


1. Värm vattnet till37 grader och lös upp jästen i det. 
2. Lägg i avsvalnad havregrynsgröt
3. Häll i olja, honung och chiafrön
4. Blanda ner mjölet lite i taget och till sist saltet. 
5. Blanda degen tills den släpper bunkens kanter. 
6. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter
7. Häll ut degen på mjölat bakbord och baka ihop den till en platta som läggs på bakplåtspapper i en ugnsplåt med kanter. Tryck ut degen till kanterna. 
8. Skär degen i 24 rutor
9. Lägg ett kakmått på varje ruta och pudra mjöl över rutan så det blir ett mönster på degen när du tar bort måttet. 
10. Låt jäsa på plåten ca 30 minuter
11. Grädda mitt i ugnen 225 grader i 10 min. Sänk värmen till 190 grader och grädda ytterligare 25 min. Känn med en sticka att brödet är torrt i mitten.