Rustik råglimpa toppad med basmüsli

4 st limpor

Detta behöver du:
1 liter vatten 37*
50 gr jäst
1 dl sirap
4 tsk salt
5 dl rågmjöl
6 dl lantmjöl
11 dl vetemjöl

1. Blanda vatten och jäst i degbunken tills jästen löst upp sig i vattnet.
2. Häll i sirap och rågmjöl och blanda runt.
3. Tillsätt lantmjöl och till sist vetemjölet.
4. Nu är det dags att tillsätta saltet.
5. Fortsätt röra runt degen tills den släpper bunkens kanter.
6. Låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.

7. Häll ut degen på mjölat bakbord.
8. Dela degen i fyra lika stora bitar.
9. Knåda en bit i taget och forma till limpa.
10. Lägg alla fyra limporna på bakpappersklädda plåtar.
11. Pensla bröden med vatten och strö över basmüsli samt lite vetemjöl.
12. Låt bröden jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
13. Grädda sen limporna i 190* ca 25-30 minuter.

#rågbröd