Morots- & linsbröd med 4-kornskross

(null)

2 st bröd

5 dl vatten 37 grader
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk rapsolja 
1 msk honung
1 tsk örtkryddor provencale
5 dl finrivna morötter
3 dl kokta röda linser
2 dl kokt 4-kornskross
Ca 1,3 liter vetemjöl
2 tsk salt

Värm vattnet till 37 grader och häll det i en degbunke tillsammans med jästen.  
Tillsätt övriga ingredienser förutom saltet som hälls i sist. 
Blanda degen tills den släpper bunkens kanter. 
Jäs degen i 30 min under bakduk. 
Häll ut degen på bakbordet och dela i två bitar. 
Baka ut varje bit till ett runt bröd och lägg på bakplåtspapper på plåtar. 
Pudra mjölmönster över bröden. 
Jäs bröden i 30 min. 
Grädda dem sen i ca 40 minuter i 200 grader. 
Låt svalna på galler. 
#morotsbröd