Veterutor med kardemumma

 
 
40 st rutor
Det här behöver du:
100 gr jäst eller 2 påsar torrjäst
1 liter mjölk
2 msk margarin
2 tsk salt
0,75 dl socker
1 tsk kardemumma
2 ägg
Ca 26 dl vetemjöl
Pizzakniv eller annan kniv
2 bakpappersklädda plåtar
 
Så här gör du:
1. Värm mjölken och margarinet till 37*
2. Blanda ut jäst, socker, ägg och kardemumma i den ljumma mjölken.
3. Arbeta in vetemjölet i degvätskan.
4. Tillsätt saltet sist.
5. Blanda degen tills den släpper bunkens kanter.
6. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter.
7. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del till en platta 40x30 cm.
8. Lägg degplattorna på bakpappersklädda plåtar.
9. Skär 20 rutor i varje degplatta och nagga rutorna med en gaffel.
10. Låt jäsa på plåtarna ca 25 minuter.
11. Grädda 225* i ca 20 minuter.
 
Bröd