Yvve´s Formbröd

(null)

(null)

(null)

(null)

2 st
 
Du behöver:
 
7 dl vatten (fingervarmt)
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk rapsolja
2 msk ljus sirap
5 dl rågsiktsmjöl
1,3 liter vetemjöl
1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och häll ner det i degbunken
2. Tillsätt olja, sirap och torrjäst (jag använder det). Blanda
3. Häll i rågsikten och blanda.
4. Häll i vetemjölet lite i taget under omrörning
5. Strö till sist i saltet och blanda degen tills den släpper bunkens kanter
6. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter
7. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
8. Baka ut varje del till ett runt bröd och lägg på bakpappersklädda plåtar.
9. Låt bröden jäsa 30 minuter på plåtarna
10. Lägg en schablon på bröden och strö över vetemjöl så att ett mönster bildas när du tar bort schablonen försiktigt.
11. Grädda bröden på 250 grader i 10 minuter och minska sen värmen till 200 grader. Fortsätt att grädda bröden i ca 25 minuter.
12. Låt bröden svalna på galler

#bread #formbröd