Hönökakor

 
 
6 stycken
 
50 gr jäst
50 gr margarin
5 dl vatten
2 msk ljus sirap
1/2 msk salt
1 dl fint rågmjöl
ca 14 dl vetemjöl
 
1. Värm vattnet till 37 grader (fingervantar)
2. Lös upp jästen i vattnet
3. Blanda i övriga ingredienser utom saltet, det ska blandas i sist
4. När allt är blandat ska degen jäsa i bunken till dubbel storlek ca 30 min.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela degen i två bitar som knådas. 
6. Varje bit ska nu delas i tre delar och dessa delar kavlas ut till runda kakor med 1/2 cm tjocklek
7. Lägg bröden på plåtar och nagga dem
8. Låt jäsa på plåtarna i ca 20 min
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 25 min
10. Låt kallna under bakduk.
 
 
 
Bröd - Hönökaka