Källarfranska

(null)

(null)

(null)

Ca 40 st
Du behöver:
1 liter mjölk
2 pkt torrjäst
1/2 dl rapsolja 
2 tsk flytande honung
7 dl rågsiktsmjöl 
Ca 14 dl vetemjöl 
2 tsk salt

Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader
2. Häll den ljumna mjölken, oljan, honungen och jästen i en degbunke. Blanda. 
3. Tillsätt mjölet lite i taget under blandning. 
4. Häll sist i saltet och blanda degen tills den släpper bunkens kanter. 
5. Jäs degen i 30 min. 
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Knåda varje bit till en rulle som rullas i mjöl. 
7. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg dessa på bakplåtspapper på plåtar. 
8. Jäs bröden 30 min. 
9. Grädda bröden ca 9-10 minuter i 225 grader. 

#källarfranska #bröd