Källarfranska



Ca 40 st
Du behöver:
1 liter mjölk
2 pkt torrjäst
1/2 dl rapsolja
2 tsk flytande honung
7 dl rågsiktsmjöl
Ca 14 dl vetemjöl
2 tsk salt
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader
2. Häll den ljumna mjölken, oljan, honungen och jästen i en degbunke. Blanda.
3. Tillsätt mjölet lite i taget under blandning.
4. Häll sist i saltet och blanda degen tills den släpper bunkens kanter.
5. Jäs degen i 30 min.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Knåda varje bit till en rulle som rullas i mjöl.
7. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg dessa på bakplåtspapper på plåtar.
8. Jäs bröden 30 min.
9. Grädda bröden ca 9-10 minuter i 225 grader.