Havrebullar med keso och oregano



40 st bullar
6 dl vatten
I påse torrjäst
3 dl havregrynsgröt
3 dl keso
2 msk olja
1 msk flytande honung
1 msk oregano
5 dl rågsiktsmjöl
17-18 dl vetemjöl
2 tsk salt
1. Värm vattnet till 37 grader och häll det i en degbunke
2. Blanda ner kall havregrynsgröt, olja, keso, flytande honung, oregano och jästen.
3. Tillsätt rågsiktsmjölet och sedan vetemjölet lite i taget. Blanda väl.
4. Häll till sist ner saltet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter.
5. Låt degen jäsa under handduk i ca 40 min.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika delar.
7. Rulla ut varje del till en rund längd och dela i tio bitar.
8. Rulla en boll av varje liten del så det blir 40 bullar totalt som läggs på plåtar med bakplåtspapper.
9. Låt bullarna jäsa 30 min och pudra sedan över lite mjöl.
10. Grädda bullarna i 10-12 min i 225 graders ugnsvärme.
11. Låt kallna på galler.