Frö- & yoghurtlimpa med dinkel




2 st limpor
Du behöver:
1 liter naturell yoghurt
1 dl sirap
2 dl havregryn
5 dl dinkelsikt
5 dl vetemjöl
2 dl fyrkornskross (lättkokt)
1 dl hela linfrön
4 dl solroskärnor
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
4 tsk brödkryddor
Till formarna:
smör
vetemjöl
Så här gör du:
1. Koka fyrkornskrosset i lite vatten ca 3-4 min. Häll av vattnet och låt krosset svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en degbunke
4. Tillsätt yoghurt, sirap och blanda sen ner det svalnade fyrkornskrosset. Det ska bli en lös, klibbig smet.
5. Smörj två 1½ liters avlånga formar med smör och pudra vetemjöl runt kanterna och i botten.
6. Häll smeten i formarna och strö över lite havregryn, solroskärnor och mjöl för dekoration.
7. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 80-90 minuter. Känn med provsticka så de inte är kletiga i mitten.