Franskt lantbröd

(null)

(null)

(null)

(null)

4 st bröd

Du behöver:
1 liter vatten
2 påsar torrjäst
1/2 dl olja
4 tsk flytande honung
1 msk provensalska örtkryddor
3 tsk salt
8 dl rågsiktsmjöl 
Ca 15 dl vetemjöl special

Gör så här:
1. Värm vattnet till 37 grader
2. Blanda vattnet med olja, honung och örtkryddorna i en degbunke
3. Tillsätt jästen blandad med rågsikten
4. Blanda i vetemjölet och ha sist i saltet
5. Rör degen tills den släpper bunkens kanter
6. Låt degen jäsa 30 minuter
7. Häll ut degen på bakbordet och dela den i fyra lika stora bitar
8. Forma varje bit till ett ovalt bröd och lägg på bakplåtspapper på plåtar samt pudra över vetemjöl
9. Gör tre snitt med vass kniv i varje bröd
10. Jäs bröden 30 minuter
11. Grädda i 200 graders ugn i ca 30 minuter, känn med provsticka så bröden inte är degiga i mitten
12. Låt dem svalna på galler

#bröd #lantbröd