Indisk gryta med bönor, solrosfrön och ingefära

(null)

(null)

10 portioner

1 kg torra kidneybönor

Kryddpasta:
250 gram solrosfrön
3/4 dl rapsolja
3/4 dl färsk riven ingefära
3/4 dl flytande honung
2,5 msk garam masala
2,5 tsk spiskummin
2,5 tsk salt
3 krm cayennepeppar 
1 kg krossade tomater

1/2 kg kokosmjölk
Olja till stekning

Gör så här:
Blötlägg bönorna i kallt vatten över natten. 
Koka bönorna i saltat vatten i ca 1 timme. 
Sila bort kokvattnet från bönorna. 

Blanda alla ingredienser till kryddpastan och mixa med stavmixer till en tjock smet. 
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs på bönorna ihop med kryddpastan ett par minuter. 
Häll i kokosmjölken och låt grytan koka på medelvärme i ca 15 minuter. 
Färdig att ätas tillsammans med tex ris, bulgur eller matkorn samt grönsaker och ev naanbröd. 

(null)


#vegan #böngryta #indiskt