Indisk kikärtsgryta med kokosgrädde



25 portioner
2,5 kg kokta kikärtor
3 dl hackad gul lök
4 st vitlöksklyftor
5 dl strimlad grön paprika
60 gr färskriven ingefära
1 msk hel kummin
1 liter grönsaksbuljong
1 kg krossade tomater
2 tsk malen koriander
1 tsk sambal oelek
1 dl pressad citron
75 gr olja
500 gr kokosgrädde
Ca 4 msk maizena
Salt efter smak
Gör så här:
1. Fräs lök, pressad vitlök, paprika och kummin i oljan i en stor kastrull.
2. Rör ner kikärtor, buljong, krossade tomater, koriander, sambal oelek och pressad citron i grytan. Koka upp och låt koka ca 2 min.
3. Häll ner kokosgrädden och låt allt bli varmt.
4. Red av grytan med maizena.
5. Smaka av med salt.
6. Servera gärna till couscous och grönsaker.
7. Smaklig måltid!