Yvonnes Pusselbitar
40 st portionsbröd
Det här behöver du:
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
6 dl vatten 37*
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk olja
7 dl rågsiktsmjöl
Ca 10-11 dl vetemjöl
2 plåtar med bakplåtspapper
Pizzakniv eller annan kniv
Kakmått i form av en pusselbit
Liten sil
Så här gör du:
1. Blanda ut jästen, sirapen och oljan i fingervarmt vatten 37*.
2. Blanda ner rågsiktsmjölet
3. Blanda sen ner vetemjölet
4. Häll i saltet sist
5. Blanda degen tills den släpper bunkens kanter
6. Jäs degen i bunken 30 minuter
7. Dela degen i två bitar och baka ut varje bit till en rektangulär platta ca 30x25 cm och lägg på bakpappersklädda plåtar.
8. Skär varje platta till 20 bitar.
9. Lägg ett kakmått i varje ruta och pudra över vetemjöl, så att ett motiv bildas när du tar bort måttet.
10. Jäs bröden 25 minuter.
11. Grädda bröden i 225* 8 minuter, sänk värmen till 190* och grädda ytterligare 10 minuter.
12. Låt bröden svalna på galler.
Det här behöver du:
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
6 dl vatten 37*
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk olja
7 dl rågsiktsmjöl
Ca 10-11 dl vetemjöl
2 plåtar med bakplåtspapper
Pizzakniv eller annan kniv
Kakmått i form av en pusselbit
Liten sil
Så här gör du:
1. Blanda ut jästen, sirapen och oljan i fingervarmt vatten 37*.
2. Blanda ner rågsiktsmjölet
3. Blanda sen ner vetemjölet
4. Häll i saltet sist
5. Blanda degen tills den släpper bunkens kanter
6. Jäs degen i bunken 30 minuter
7. Dela degen i två bitar och baka ut varje bit till en rektangulär platta ca 30x25 cm och lägg på bakpappersklädda plåtar.
8. Skär varje platta till 20 bitar.
9. Lägg ett kakmått i varje ruta och pudra över vetemjöl, så att ett motiv bildas när du tar bort måttet.
10. Jäs bröden 25 minuter.
11. Grädda bröden i 225* 8 minuter, sänk värmen till 190* och grädda ytterligare 10 minuter.
12. Låt bröden svalna på galler.
