Äpple- & honungslimpa med linfrö


5 dl vatten 37 grader
50 gr jäst
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
2 dl rivet äpple
1 dl basmüsli (blötlagd)
1,5 msk linfrön
1,5 msk solroskärnor
5 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl
1. Blanda ut jästen i det ljumna vattnet.
2. Rör i olja, honung, linfrön, rivet äpple och solroskärnorna.
3. Häll i basmüslin och rågsikten.
4. Blanda ner vetemjölet och sist saltet.
5. Blanda tills degen släpper kanterna på bunken.
6. Jäs degen 30 minuter.
7. Dela degen i två bitar och baka ut dessa till limpor.
8. Pensla vatten på limporna och strö över linfrön och vetemjöl.
9. Skär snitt i limporna så de inte spricker sönder vid jäsningen.
10. Jäs bröden i 30 min.
11. Grädda bröden i 5 min på 250 grader och spraya vatten i ugnen i början.
12. Sänk värmen till 190 grader och grädda ytterligare 20-25 min.