Morotsbiffar

 

Ca 50 st
 
2 kg morötter
3 dl strimlade rotfrukter
1 liter saffransris
4 tsk salt
1,5 tsk peppar
3 krm chiliflakes 
2 msk dragon
1 dl hackad purjolök
2 dl vetemjöl
5 ägg
olja att steka i
 
Så här gör du:
1. Skala och finriv morötterna
2. Skala och strimla rotfrukterna
3. Blanda morötterna och rotfrukterna med riset.
4. Tillsätt alla kryddor och salt
5. Hacka purjolök och blanda i
6. Knäck ner äggen i blandningen och rör runt.
7. Tillsätt mjöl och blanda så det blir en tjock röra som går att forma biffar av.
8. Forma biffar och stek dessa i olja 3 min per sida. 
9. Efterstek biffarna i ugn 200* ca 15 min.
 

Biff - Morötter - grönsaksbiff