Linssås

1 msk margarin
1,5 dl hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1/2 msk basilika
5 dl grönsaksbuljong
2 dl vatten
1,5-2 dl röda linser
1,5 dl strimlade rotfrukter (Julienne)
1,5 dl chilisås
1 tsk salt
Paprikapulver, chilipulver, svartpeppar och vitpeppar
 
Så här gör du:
1. Smält margarinet i en kastrull och bryn lök, vitlök, oregano och basilika däri.
2. Häll i röda linser och rör runt.
3. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten och strimlade rotfrukter.
4. Koka upp, sänk värmen och låt koka 10 min.
5. Häll i chilisås och chilipulver
6. Koka ytterligare 10 min. tills linserna är färdigkokta.
7. Smaka av såsen med salt och peppar.