Kikärtspuckar

 
Ca 50 st
2 pkt torra kikärtor
6 ägg
5 dl grönsaksbuljong
3 tsk salt
4 krm vitpeppar
3 krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 krm chiliflakes
1/2 tsk koriander
1 dl hackad persilja
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
 
Så här gör du:
1. Lägg kikärtorna i blöt över natten.
2. Häll av vattnet på kikärtorna och blanda i ägg och grönsaksbuljong.
3. Mixa detta med en stavmixer så att kikärtorna blir mosiga och finfördelade.
4. Blanda ner alla kryddor och den hackade persiljan.
5. Rör ner havregryn och vetemjöl.
6. Låt blandningen stå och vila i 15 min.
7. Forma biffar av smeten och stek dessa i olja i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Efterstek dem i ugnen 175* i 10 minuter.

Kikärtor