Kidneybönbiffar med persilja


Ca 75 st biffar
2 liter kokta kidneybönor
4 st ägg
2 st gula lökar (hackade)
3 st vitlöksklyftor
1/2 st purjolök
3 dl grönsaksbuljong
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
5 dl kokt ris
5 tsk salt
5 krm peppar
1/2 tsk koriander
2 msk spiskummin
2 krm chilipulver
2 dl hackad persilja
olja
Så här gör du:
1. Blanda kidneybönor, ägg, hackad gul lök, vitlök, hackad purjolök och grönsaksbuljong i en bunke och mixa ihop allt med en stavmixer.
2. Rör ner havregryn, vetemjöl, kokt ris, persilja, salt och alla kryddor i smeten och blanda väl.
3. Stek biffar i olja i en stekpanna. Stek ca 3 minuter per sida.