Chili con carne
Ca 20 port
2 msk margarin eller olja
2 dl hackad gul lök
4 vitlöksklyftor
1 kg nötfärs
2 msk oregano
1 msk basilika
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 tsk chilipulver
1,5 liter vatten
2 burkar krossade tomater á 400 gr
1 dl röda linser
2 dl chilisås
1 st liten röd paprika (tärnad)
1 tsk paprikapulver
1 liter vita bönor i tomatsås
Så här gör du:
1. Smält margarinet i en stor kastrull och bryn löken och vitlöken däri.
2. Tillsätt nötfärsen, oregano och basilika och bryn.
3. Häll i vatten, krossade tomater, röda linser, chilipulver och paprikapulver och låt allt puttra i 30 min.
4. Tillsätt chilisås och vita bönor i tomatsås.
5. Koka 10 min.
6. Tärna den röda paprikan och häll ner i grytan. Låt koka 5 min.
7. Smaka av chilin med salt och peppar och ev. mer kryddor.
8. Servera med ris och en bit vitt bröd.
2 dl hackad gul lök
4 vitlöksklyftor
1 kg nötfärs
2 msk oregano
1 msk basilika
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 tsk chilipulver
1,5 liter vatten
2 burkar krossade tomater á 400 gr
1 dl röda linser
2 dl chilisås
1 st liten röd paprika (tärnad)
1 tsk paprikapulver
1 liter vita bönor i tomatsås
Så här gör du:
1. Smält margarinet i en stor kastrull och bryn löken och vitlöken däri.
2. Tillsätt nötfärsen, oregano och basilika och bryn.
3. Häll i vatten, krossade tomater, röda linser, chilipulver och paprikapulver och låt allt puttra i 30 min.
4. Tillsätt chilisås och vita bönor i tomatsås.
5. Koka 10 min.
6. Tärna den röda paprikan och häll ner i grytan. Låt koka 5 min.
7. Smaka av chilin med salt och peppar och ev. mer kryddor.
8. Servera med ris och en bit vitt bröd.
