Bamsebröd

2 st bröd

50 gr jäst eller 1 påse torrjäst

7 dl vatten 37*

2 dl lingon

1 msk lingonsylt

1 msk olja

5 dl grahamsmjöl

1,5 liter vetemjöl

2 tsk salt

 

Så här gör du: 

1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten (37*)

2. Blanda ner lingon, lingonsylt och olja.

3. Häll i grahamsmjöl och blanda degen.

4. Tillsätt vetemjöl och fortsätt blanda degen.

5. Häll i salt och blanda tills degen lossnar från degbunkens kanter.

6. Jäs degen i bunken i ca 30 min.

7. Häll ut degen på bakbord och knåda den. Gör en stor platt kaka av hela degen ca 2 cm tjock Och lägg den på bakpappersklädd plåt.

8. Mjöla valfritt mönster på degkakan. Jag använde kakformar med Bamsemotiv.

9. Jäs degkakan på plåten i 30 min.

10. Grädda brödet ca 25 minuter i 200*.

11. Låt brödet svalna på galler. 

 

 

 
Bamse - Bröd