Sirapslimpa


(null)

(null)

(null)

3 st

Du behöver:
1 påse torrjäst 
6 dl vatten 
1 dl mörk sirap 
1/2 dl äppelmos 
2 tsk salt
1 msk soja
Ca 17 dl rågsiktsmjöl 
Vetemjöl till bakbordet 

Gör så här:
1. Värm vattnet till fingervarmt 37 grader och häll det sen i degbunken 
2. Häll ner sirap, äppelmos, soja och torrjäst och blanda 
3. Tillsätt rågsiktsmjöl under omrörning och ha sist i salt 
4. Blanda tills degen släpper bunkens kanter 
5. Jäs degen under bakduk ca 30 min 
6. Häll degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. 
7. Baka ut varje del till en limpa och lägg dem på bakpappersklädd plåt och jäs limporna ca 20 min. 
8. Grädda bröden i ca 30 minuter på 200 grader. 
9. Pensla bröden med vatten och lägg att svalna under bakduk.