Sirapslimpa



Du behöver:
1 påse torrjäst
6 dl vatten
1 dl mörk sirap
1/2 dl äppelmos
2 tsk salt
1 msk soja
Ca 17 dl rågsiktsmjöl
Vetemjöl till bakbordet
Gör så här:
1. Värm vattnet till fingervarmt 37 grader och häll det sen i degbunken
2. Häll ner sirap, äppelmos, soja och torrjäst och blanda
3. Tillsätt rågsiktsmjöl under omrörning och ha sist i salt
4. Blanda tills degen släpper bunkens kanter
5. Jäs degen under bakduk ca 30 min
6. Häll degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar.
7. Baka ut varje del till en limpa och lägg dem på bakpappersklädd plåt och jäs limporna ca 20 min.
8. Grädda bröden i ca 30 minuter på 200 grader.
9. Pensla bröden med vatten och lägg att svalna under bakduk.