Morots- & linsbröd med 4-kornskross

2 st bröd
5 dl vatten 37 grader
50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk örtkryddor provencale
5 dl finrivna morötter
3 dl kokta röda linser
2 dl kokt 4-kornskross
Ca 1,3 liter vetemjöl
2 tsk salt
Värm vattnet till 37 grader och häll det i en degbunke tillsammans med jästen.
Tillsätt övriga ingredienser förutom saltet som hälls i sist.
Blanda degen tills den släpper bunkens kanter.
Jäs degen i 30 min under bakduk.
Häll ut degen på bakbordet och dela i två bitar.
Baka ut varje bit till ett runt bröd och lägg på bakplåtspapper på plåtar.
Pudra mjölmönster över bröden.
Jäs bröden i 30 min.
Grädda dem sen i ca 40 minuter i 200 grader.
Låt svalna på galler.