Rågsiktsbröd med muscovadosocker

50 gr jäst eller 1 påse torrjäst
1 liter vatten ( 37 grader)
1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
6 dl rågsikt
1,6 liter vetemjöl
3 tsk salt
1. Blanda ut jästen i fingervarmt vatten
2. Häll i muscovadosocker och sirap
3. Tillsätt rågsikten
4. Blanda ner vetemjölet
5. Häll sist i saltet
6. Arbeta degen i maskin tills den släpper bunkens kanter.
7. Jäs degen i bunken i 40 min.
8. Baka ut degen till 4 st bröd och lägg dessa på bakpappersklädda plåtar.
9. Skär bröden i jämna bitar med degskrapan (varje bröd blir 8 bitar).
10. Pudra över vetemjöl och låt bröden jäsa på plåtarna i 30 min.
11. Grädda i 190 grader ca 30 min.